Gratulujem Daniel Lipšic, obhajoval si mafiánskeho poskoka

6. októbra 2016, Juraj Paškuliak, Politika

Začiatkom marca sa v médiách objavila správa obsahujúca informácie, že Boris Kollár v minulosti pracoval ako poskok mafiána Steinhubela.

Podľa dokumentu, ktorý mal byť vypracovaný bývalým Úradom na ochranu ústavy a demokracie (predchodcom SiS), Kollár so Steinhubelom zorganizovali pašovanie šiestich kilogramov heroínu do Rakúska. Kollár sa v tom čase údajne venoval nelegálnej výmene peňazí (veksláctvu).

Menovaný politik tieto informácie poprel. Zastal sa ho aj člen politickej strany OľaNo-Nova, Daniel Lipšic, ktorý spochybnil hodnovernosť uvedených dokumentov.

Ako medzičasom vyšlo najavo, záznamy spájajúce Kollára s podsvetím, sú pravé. Takže Lipšic obhajoval človeka s mafiánskou minulosťou. Otázne je prečo.

Lipšic na mňa vždy pôsobil dojmom mimoriadne arogantného a falošného človeka. Ako opožičný politik tvrdo kritizoval ostatných a pritom keď bol minister, nesprával sa o nič lepšie.

Lipšic pred niekoľkými týždňami zrazil a zabil človeka. Podľa svedka nehody, tak urobil na prechode pre chodcov a pri vysokej rýchlosti.

Niektorí hovoria, že Lipšica vraj bude trápiť svedomie. Nie som si tým istý. Pochybujem, že má svedomie. To že sa rozhodol odísť z parlamentu, vnímam ako prázdne gesto. Vie že mu hrozí kriminál, tak sa snaží zachrániť si kožu.

Pravdepodobne to znamená jeho koniec v politike. Je otázne, či o neho Matovič bude mať ešte záujem. Ak nie, videl by som to tak, že Lipšic sa pokúsi votrieť na kandidátku Kollárovej strany Sme spodina (pardon, Sme rodina).

Ale po tom ako sa potvrdili informácie o Kollárovej mafiánskej minulosti, pochybujem, či sa nájde dosť hlupákov, ktorí jeho stranu opätovne dostanú do parlamentu.