Založ si blog

Moje najnovšie papierové modely

Ako som už písal, v období dospievania ma veľmi bavili vystrihovačky, ktoré vychádzali v časopisoch ABC a Elektrón Zenit. Mal som ich postavené veľké množstvo.

Teraz som si povedal že sa k nim vrátim. Mám doma odložené staré časopisy ABC v ktorých je množstvo vystrihovačiek. Keď som si v nich listoval, tak som sa rozhodol že si postavím nejaké autá.

Vybral som si Tatru 624 v mierke 1:43. Tento model sa mi zdal vhodný na začiatok, lebo vyzeral byť jednoduchý a nenáročný.

Takto vyzerala vystrihovačka predtým ako som sa do nej pustil.

Rozrobená vystrihovačka.

Keď som začal stavať, tak som zistil že až také úplne ľahké to nebude, lebo mnohé diely sú dosť malé (predsa len, 1:43 je pomerne malá mierka).

Postavená Tatra 624.

Mne sa toto auto aj napriek pár problémom podarilo zlepiť a potom som postavil ešte štyri ďalšie v rovnakej mierke. Najviac z nich sa mi páči Citroen 2CV.

Tu sú fotografie ostatných áut:

Daewoo Racer.

Renault R11 Turbo.

Citroen 2CV, Volvo 240 Turbo a Tatra 624.

Potom som si povedal že by bola dobrá nejaká zmena. A tak som si postavil zvonicu v Hronseku, ktorá v mierke 1:160 vyšla v ABC.

Jej autorom je architekt Richard Vyškovský, ktorý nakreslil množstvo vynikajúcich vystrihovačiek, najmä architektúry, ale aj rôznej techniky.

Zvonica v Hronseku je malá ale pomerne náročná vystrihovačka. Najnáročnejšie boli tie malé striešky v strednej časti budovy. Nebolo ľahké ich nalepiť na správne miesto a bolo treba upraviť ich tvar aby pasovali. Našťastie som si s tým poradil a podarilo sa mi zostaviť pôvabný model.

V blízkej budúcnosti by som v stavaní architektúry chcel pokračovať. Ak sa vám moje modely páčia, tak mám pre vás dobrú správu: Keď postavím niečo nové, tak tu o tom určite napíšem a pridám aj fotky.

Ruské porážky

13.10.2022

Ruská propaganda vykresľuje Rusko ako neporaziteľnú krajinu. V skutočnosti sa Rusko zúčastnilo aj vojen ktoré prehralo. Takouto vojnou bola Rusko-japonská vojna, ktorá prebiehala od februára 1904 do septembra 1905. V nej boli ruské vojská porazené v devätnásťdňovej bitke pri Mukdene. Táto bitka rozhodla o víťazovi celej Rusko-japonskej vojny. Pozoruhodná je aj bitka pri [...]

Toto si treba pripomenúť teraz, keď Rusi vymývajú ľuďom mozgy mýtom o ruskej neporaziteľnosti

12.10.2022

Čítal som životopis Jaroslava Haška. Už som uverejnil článok v ktorom som publikoval úryvky z knihy a poznámky, ktoré som si pri čítaní robil. Teraz sa k tejto knihe vrátim. Jaroslav Hašek bol priamy účastník bojov v 1. svetovej vojne, na východnom fronte. V knihe sa o bojoch píše toto: Ukrajinská fronta se dále neodvratne hroutí. Ruští vojáci hromadně opouštejí [...]

Rodinná tragédia

11.10.2022

Pani Halušková má syna, ktorý chodí do tretej triedy na základnej škole. Celé dni čumí do smartfónu a buď pozerá porno ktoré hrajú ľudia oblečení do zvieracích kostýmov, alebo hrá hry.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 65
Celková čítanosť: 197233x
Priemerná čítanosť článkov: 3034x

Autor blogu