Založ si blog

Papierový model Kaplnky v Rajeckej Lesnej

Milujem modelárstvo. Kedysi som pri stavbe papierových a plastikových modelov prežil mnoho krásnych chvíľ. Tohto roku som sa rozhodol že sa k tomuto hobby vrátim.

Veľmi ma baví lepenie vystrihovačiek. Postavil som niekoľko áut a zvonicu v Hronseku, všetko z časopisov ABC.

Našťastie, modelári stavajúci papierové modely v dnešnej dobe nie sú odkázaní na staré časopisy, cez internet sa dá kúpiť množstvo atraktívnych vystrihovačiek, najmä českých a slovenských, ale napríklad aj poľských.

Práve som dostaval Kaplnku v Rajeckej Lesnej v mierke 1:160. Model ponúkal dve varianty, jednoduchú a zložitejšiu. Ja som si vybral tú druhú. Pri nej bolo treba urobiť okná a dvere.

Trochu som sa bál ako mi to pôjde, a ako to bude pasovať. Našťastie sedelo to celkom dobre a chyby ktoré na modeli sú, sú viacmenej mojou nešikovnosťou. Je to pekný malý model, veľmi sa mi páči. Chcel by som si postaviť ešte niekoľko podobných.

Prikladám aj fotky. Na prvých dvoch je zachytený líc a rub vystrihovačky, na ktorých sú informácie o tejto pamiatke. Na ďalších fotkách je hotový model.

Ruské porážky

13.10.2022

Ruská propaganda vykresľuje Rusko ako neporaziteľnú krajinu. V skutočnosti sa Rusko zúčastnilo aj vojen ktoré prehralo. Takouto vojnou bola Rusko-japonská vojna, ktorá prebiehala od februára 1904 do septembra 1905. V nej boli ruské vojská porazené v devätnásťdňovej bitke pri Mukdene. Táto bitka rozhodla o víťazovi celej Rusko-japonskej vojny. Pozoruhodná je aj bitka pri [...]

Toto si treba pripomenúť teraz, keď Rusi vymývajú ľuďom mozgy mýtom o ruskej neporaziteľnosti

12.10.2022

Čítal som životopis Jaroslava Haška. Už som uverejnil článok v ktorom som publikoval úryvky z knihy a poznámky, ktoré som si pri čítaní robil. Teraz sa k tejto knihe vrátim. Jaroslav Hašek bol priamy účastník bojov v 1. svetovej vojne, na východnom fronte. V knihe sa o bojoch píše toto: Ukrajinská fronta se dále neodvratne hroutí. Ruští vojáci hromadně opouštejí [...]

Rodinná tragédia

11.10.2022

Pani Halušková má syna, ktorý chodí do tretej triedy na základnej škole. Celé dni čumí do smartfónu a buď pozerá porno ktoré hrajú ľudia oblečení do zvieracích kostýmov, alebo hrá hry.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 65
Celková čítanosť: 197247x
Priemerná čítanosť článkov: 3035x

Autor blogu