Založ si blog

Ako sme cestovali so stiahnutými rúškami vo vlaku

Nedávno som bol vo Zvolene. Išiel som tam, lebo som potreboval dať opraviť pokazené slúchadlá.

Naspäť som chcel ísť najprv autobusom. Potom som zistil, že ešte skôr ako autobus ide zo Zvolena do Žiaru nad Hronom vlak. Tak som sa rozhodol ísť vlakom.

Vlak prišiel s menším meškaním a bol plný. Najprv som stál pri dverách, potom som išiel po chodbičke až kým som našiel kupé v ktorom bolo miesto a prisadol si tam.

V kupé sedeli traja starší ľudia. Všetci mali rúška na pol žrde. Teda mali ich stiahnuté tak že im bolo vidno nosy. Ja som sa prispôsobil a tiež som si stiahol rúško.

Čas plynul a cesta ubiehala. Sledoval som cez okno okolitú krajinu a počúval rozhovor spolucestujúcich. Bavili sa o koronavíruse. Pani sediaca oproti mne povedala niečo v tom zmysle, že je to jedna veľká nafúknutá bublina.

Keď sa objavil sprievodčík a začal nás kvôli rúškam buzerovať, tak sme si ich dali hore. Keď odišiel, tak sme si ich stiahli a zo sprievodčíka sme sa smiali.

Keď prišiel Žiar nad Hronom, tak som sa so spolucestujúcimi rozlúčil a vystúpil som. Mal som dobrý pocit že som cestoval s normálnymi ľuďmi a nie s covid fobikmi, ktorí by aj spávali najradšej s rúškami.

Ruské porážky

13.10.2022

Ruská propaganda vykresľuje Rusko ako neporaziteľnú krajinu. V skutočnosti sa Rusko zúčastnilo aj vojen ktoré prehralo. Takouto vojnou bola Rusko-japonská vojna, ktorá prebiehala od februára 1904 do septembra 1905. V nej boli ruské vojská porazené v devätnásťdňovej bitke pri Mukdene. Táto bitka rozhodla o víťazovi celej Rusko-japonskej vojny. Pozoruhodná je aj bitka pri [...]

Toto si treba pripomenúť teraz, keď Rusi vymývajú ľuďom mozgy mýtom o ruskej neporaziteľnosti

12.10.2022

Čítal som životopis Jaroslava Haška. Už som uverejnil článok v ktorom som publikoval úryvky z knihy a poznámky, ktoré som si pri čítaní robil. Teraz sa k tejto knihe vrátim. Jaroslav Hašek bol priamy účastník bojov v 1. svetovej vojne, na východnom fronte. V knihe sa o bojoch píše toto: Ukrajinská fronta se dále neodvratne hroutí. Ruští vojáci hromadně opouštejí [...]

Rodinná tragédia

11.10.2022

Pani Halušková má syna, ktorý chodí do tretej triedy na základnej škole. Celé dni čumí do smartfónu a buď pozerá porno ktoré hrajú ľudia oblečení do zvieracích kostýmov, alebo hrá hry.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 65
Celková čítanosť: 197332x
Priemerná čítanosť článkov: 3036x

Autor blogu